Vilken vag beskrivning tänker du? Ja, det är för till det här receptet spelar det ingen roll vilken sorts nudlar, svamp eller kål du väljer eller hur du tillagar ditt ägg. För min del började det med att jag hade enokisvamp som behövde ätas upp och så valde jag nudlar helt enligt principen att tömma förpackningar vilket resulterade i sobanudlar. Jag hade spetskål men så här inför jul kanske du har brysselkål, grönkål eller rödkål och det blir lika gott. Jag gillar att pochera ägg för jag vill ha en lös gula, men det går lika bra att löskoka eller steka ägget.
Pricken över i idag var att sleva på chiliolja med fermenterade bönor. Jag vet att jag har nämnt Lao Gan Ma’s såser tidgare. Du kan t.ex köpa dem här, men de finns ofta i välsorterade butiker också. Ett alternativ är såklart hemgjord chiliolja .

Du behöver det här
- ca 70 g valfria nudlar
- 1 näve valfri svamp
- 1 dl valfri strimlad kål
- 1 ägg
- 1 salladslök
- 1 msk chiliolja
- 1 msk olja
- 1 tsk sesamolja
- salt
Gör så här
Om du pocherar ditt ägg så knäcker du det och lägger i ett decilitermått och häller över 1 tsk ättika.
Koka upp vatten med salt till nudlarna.
Skiva svampen, och strimla kålen.
Hetta upp en liten stekpanna med olja och sesamolja.
Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna.
Samtidigt steker du svampen och kålen tillsammans och saltar den lätt.
När nudlarna är klara fiskar du upp dem med en tång och lägger direkt på tallriken. Spara vattnet och pochera ägget i det genom att hälla ner ägget med ättikan och allt. Sjud i 3 minuter.
Lägg upp svampen och nudlarna. (Steker du ägget så kan du göra det i samma panna)
Fiska upp ägget med en hålslev och lägg ovanpå nudlarna. Toppa med salladslöken och chilioljan och om du har lite rostade sesamfrön.
Lämna ett svar