• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Nudlar med kål, svamp, ägg och chiliolja

Nudlar med kål, svamp, ägg och chiliolja

Cina · december 13, 2021 · Leave a Comment

Vilken vag beskrivning tänker du? Ja, det är för till det här receptet spelar det ingen roll vilken sorts nudlar, svamp eller kål du väljer eller hur du tillagar ditt ägg. För min del började det med att jag hade enokisvamp som behövde ätas upp och så valde jag nudlar helt enligt principen att tömma förpackningar vilket resulterade i sobanudlar. Jag hade spetskål men så här inför jul kanske du har brysselkål, grönkål eller rödkål och det blir lika gott. Jag gillar att pochera ägg för jag vill ha en lös gula, men det går lika bra att löskoka eller steka ägget.

Pricken över i idag var att sleva på chiliolja med fermenterade bönor. Jag vet att jag har nämnt Lao Gan Ma’s såser tidgare. Du kan t.ex köpa dem här, men de finns ofta i välsorterade butiker också. Ett alternativ är såklart hemgjord chiliolja .

Du behöver det här

  • ca 70 g valfria nudlar
  • 1 näve valfri svamp
  • 1 dl valfri strimlad kål
  • 1 ägg
  • 1 salladslök
  • 1 msk chiliolja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

Om du pocherar ditt ägg så knäcker du det och lägger i ett decilitermått och häller över 1 tsk ättika.

Koka upp vatten med salt till nudlarna.

Skiva svampen, och strimla kålen.

Hetta upp en liten stekpanna med olja och sesamolja.

Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna.

Samtidigt steker du svampen och kålen tillsammans och saltar den lätt.

När nudlarna är klara fiskar du upp dem med en tång och lägger direkt på tallriken. Spara vattnet och pochera ägget i det genom att hälla ner ägget med ättikan och allt. Sjud i 3 minuter.

Lägg upp svampen och nudlarna. (Steker du ägget så kan du göra det i samma panna)

Fiska upp ägget med en hålslev och lägg ovanpå nudlarna. Toppa med salladslöken och chilioljan och om du har lite rostade sesamfrön.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Leftover rescue, Smaksättare, Tillbehör, Vegetariskt Tagged With: Chilipasta, Lao Gan Ma, Pocherat ägg, Sobanudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB