Det viktiga på den här bilden är inte maten. Det är skålen! Mitt första försök till att dreja 🙂 Känner mig omåttligt stolt över att åtminstone en sak höll ihop och hade en form som liknade en skål. Förväntningarna var låga kan man säga. Men Josefine på @bluehour_stockholm (som f.ö gjort en hel del av keramiken som jag lägger upp min mat på och även haft med i min bok) var den skickligaste och mest uppmuntrande lärare man kan tänka sig vilket sannolikt räddade den här skålen från att bli ngt som liknade det barnen kom hem med i förskolan.
Lunchen här är enklast tänkbara. Pasta med paprikapuré och så lite brödsmulor (från pizzakanter som blev över) och solroskärnor som jag stekt i lite kryddor. En kant fetaost på det och så en piffig skål fick lysa upp den i övrigt mörkaste dag.
Du behöver det här för 1 portion
- ca 70-100 g pasta
- 1 dryg msk paprikapuré (eller ajvar)
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 msk brödsmul
- 1 msk solroskärnor eller valfria nötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm spiskummin
- 1 krm chiliflakes
- 1 nypa torkad mynta (eller valfri färsk ört)
- 2 msk olivolja
- ca 30 g fetaost
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp vattnet till pastan.
I en stekpanna häll 1 msk olivolja, chiliflakes, finhackad vitlök, mynta och spiskummin. Hett upp pannan och lägg i brödsmulet och solroskärnorna. Stek ett par minuter tills brödet fått färg och lägg åt sidan.
I samma panna hettar du nu upp 1 msk olivolja tillsammans med paprikapurén och balsamvinäger. Skopa över 2 msk av pastavattnet och smaksätt såsen med svartpeppar och ev. lite salt.
Nu bör pastan vara klar. Lyft upp den med en tång och lägg över den direkt från kastrullen till stekpannan och såsen. Blanda och späd ev med ytterligare ngn msk av pastavattnet för att undvika en torr pasta.
Lägg upp i en skål och toppa med brödblandningen, och smula över fetaosten. Färsk persilja eller mynta är gott på toppen men inte nödvändigt.
Lämna ett svar