• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Paprikapasta med smakrikt smul och fetaost

Paprikapasta med smakrikt smul och fetaost

Cina · november 29, 2022 · Leave a Comment

Det viktiga på den här bilden är inte maten. Det är skålen! Mitt första försök till att dreja 🙂 Känner mig omåttligt stolt över att åtminstone en sak höll ihop och hade en form som liknade en skål. Förväntningarna var låga kan man säga. Men Josefine på @bluehour_stockholm (som f.ö gjort en hel del av keramiken som jag lägger upp min mat på och även haft med i min bok) var den skickligaste och mest uppmuntrande lärare man kan tänka sig vilket sannolikt räddade den här skålen från att bli ngt som liknade det barnen kom hem med i förskolan.

Lunchen här är enklast tänkbara. Pasta med paprikapuré och så lite brödsmulor (från pizzakanter som blev över) och solroskärnor som jag stekt i lite kryddor. En kant fetaost på det och så en piffig skål fick lysa upp den i övrigt mörkaste dag.

Dagen när man fick ta till konstgjort dagsljus…

Du behöver det här för 1 portion

  • ca 70-100 g pasta
  • 1 dryg msk paprikapuré (eller ajvar)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk brödsmul
  • 1 msk solroskärnor eller valfria nötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 nypa torkad mynta (eller valfri färsk ört)
  • 2 msk olivolja
  • ca 30 g fetaost
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vattnet till pastan.

I en stekpanna häll 1 msk olivolja, chiliflakes, finhackad vitlök, mynta och spiskummin. Hett upp pannan och lägg i brödsmulet och solroskärnorna. Stek ett par minuter tills brödet fått färg och lägg åt sidan.

I samma panna hettar du nu upp 1 msk olivolja tillsammans med paprikapurén och balsamvinäger. Skopa över 2 msk av pastavattnet och smaksätt såsen med svartpeppar och ev. lite salt.

Nu bör pastan vara klar. Lyft upp den med en tång och lägg över den direkt från kastrullen till stekpannan och såsen. Blanda och späd ev med ytterligare ngn msk av pastavattnet för att undvika en torr pasta.

Lägg upp i en skål och toppa med brödblandningen, och smula över fetaosten. Färsk persilja eller mynta är gott på toppen men inte nödvändigt.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Paprikapasta

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB