• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Toast med krämig, het broccoli

Toast med krämig, het broccoli

Cina · augusti 23, 2021 · Leave a Comment

Att ta tillvara på mat som kanske blir svinn annars, göra luncher som går snabbt, smakar gott och är nyttiga. Det har varit målet för den här bloggen. Jag vet att de flesta oss har samma utmaning nämligen tid och inspiration. Det gäller även mig såklart men lunchinlägget är ändå det första jag tänker på när jag går upp på morgonen och det jag helst vill göra bland dagens alla uppgifter. Min dagliga utmaning är att göra något på det som finns hemma. Det är säkert inte vad du har just idag men då hoppas jag att du använder sökfunktionen och skriver in ingredienser som du har så kommer du garanterat hitta något bland tidigare inlägg.

Idag står broccolin i centrum. Jag hade kokat för mycket till middagen igår och använde den men har du inte gjort det så är det snabbt gjort. Du kan också använda frysta broccolibuketter som du tinar innan du mixar dem. Som ost hade jag god hamburgercheddar från Väddö Gårdsmejeri men vilken ost som helst funkar. Nyckeln är att inte snåla.

Vad bilden anbelangar så tog hungern över när inga vinklar blev bra. Men ni förstår ju att det blev gott utan en bra bild ellerhur.

Pytteliten toast och jättetomater. Skulle men kunna tro. Det var det här med tålamodet och hungern vs bra bild…

Du behöver det här för 1 pers:

  • 2 skivor bröd
  • 1/2 broccolihuvud
  • 1/2 röd chili alternativt chiliflakes
  • Ost i generösa mängder. Jag hade 2 tjocka skivor cheddar.
  • Tomater
  • Olivolja, salt och peppar till smaksättning

Gör så här:

Koka upp 1/2 liter vatten till broccolin. Tillsätt 1/2tsk salt. Under tiden dela broccolin i buketter.

När vattnet kokar lägger du i broccolin och låter den koka i ca 4 min. Medan broccolin kokar, skivar du tomater och slår på smörgåsgrillen. Om du använder stekpanna kan du vänta tills broccolin är klar

När broccolin är klar häller du av vattnet och tillsätter chilin. Miixa broccolin halvslät med en stavmixer. Nu kan du värma upp en liten stekpanna med 1 msk olivolja. Bre ut 2 msk av krämen på brödet och lägg på osten. Sätt ihop brödskivorna och lägg i stekpannan eller grillen. Stek tills brödet fått färg och och osten smält.

Servera tillsammans tomaterna och om du har kräm kvar använd den också vid sidan av. Salta och peppra efter behov.

Filed Under: Comfortfood, Grillat, Leftover rescue, Mackor, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Cheddarost, Macka, Ost, Toast

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB