För bra precis ett år sedan fick jag möjligheten att göra en bok och året som gått har varit det bästa. Den här boken blev allt jag hade önskat mig och lite till. Den innehåller recept på 50 luncher som är både svinnsmarta och snabblagade och jag tycker jag har lyckats baka in massor med tips på hur man snabbt uppgraderar den enklaste lunch till något speciellt. Jag hoppas att du också ska gilla den.
Beställ den här:
Förlag: Ordfront
Foto: Ulrika Pousette
Form: Emilie Ekström Crispin
Här ligger fokus på att ta tillvara rester och ingredienser som redan finns hemma och trolla fram goda rätter av dem.
Språket är varmt och personligt, kärleken till mat lyser igenom texterna. Samtidigt är boken förankrad i vardagen och skriven med glimten i ögat.
Natalia Walawender, BTJ (Bibliotekstjänst)
Om du, precis som jag, lätt hamnar i färdigrätter-träsket så ska du se hit. Recepten är snabblagade, relativt nyttiga och enkla. Jag som tycker om att inte behöva köpa alltför många nya kryddor och ingredienser, utan arbeta med det basprodukterna jag har hemma, uppskattade flera recept. Risbergs röda tråd genom boken är att minska matsvinnet, vilket hon lyfter i matnyttiga tips. Hon förklarar hur du kan ta tillvara på tråkigt bröd, ostskalkar och annat som annars lätt åker ner i komposten.
Madeleine Laine, Mariestads Tidning