• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Fetasallad med sötpotatischips

Fetasallad med sötpotatischips

Cina · november 4, 2021 · Leave a Comment

Jodå, man kan hinna med att göra chips på lunchen. Tunna skivor i olja har nästan ingen tillagningstid alls. Till den söta potatisen passar pepprig ruccola och salt feta och oliver perfekt. 4 ingredienser och lite olivolja på det.

Du behöver det här till 1 portion:

  • 1/2 sötpotatis
  • 1/2 fetaost
  • 70 g ruccola
  • 6-8 oliver
  • olivolja
  • 1 tsk citronjuice
  • salt och peppar

Gör så här:

Skölj av potatisen så att skalet är fräscht. Då behöver du inte skala potatisen. Ta fram mandolinen eller din bästa kniv och skiva halva potatisen i 2 mm tjocka skivor.

Hetta upp en stekpanna med ca 3 msk olja. Lägg i potatisskivorna och sänk värmen lite men den ska fortfarande vara över medelvärme. Stek potatisen ca 1 min på varje sida. De ska krusa sig i kanterna och få färg. Det går ganska snabbt efter att du vänt dem.

Lägg chipsen på ett hushållspapper och salta dem lätt.

Under tiden gör du iordning din sallad. Blanda ruccolan med smulad fetaost och oliverna. Ta ett tag med pepparkvarnen, pressa över citronen och ringla över lite olivolja.

Toppa med sötpotatischipsen.

Filed Under: Comfortfood, Sallader, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Oliver, Söpotatischips

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB