Jodå, man kan hinna med att göra chips på lunchen. Tunna skivor i olja har nästan ingen tillagningstid alls. Till den söta potatisen passar pepprig ruccola och salt feta och oliver perfekt. 4 ingredienser och lite olivolja på det.

Du behöver det här till 1 portion:
- 1/2 sötpotatis
- 1/2 fetaost
- 70 g ruccola
- 6-8 oliver
- olivolja
- 1 tsk citronjuice
- salt och peppar
Gör så här:
Skölj av potatisen så att skalet är fräscht. Då behöver du inte skala potatisen. Ta fram mandolinen eller din bästa kniv och skiva halva potatisen i 2 mm tjocka skivor.
Hetta upp en stekpanna med ca 3 msk olja. Lägg i potatisskivorna och sänk värmen lite men den ska fortfarande vara över medelvärme. Stek potatisen ca 1 min på varje sida. De ska krusa sig i kanterna och få färg. Det går ganska snabbt efter att du vänt dem.
Lägg chipsen på ett hushållspapper och salta dem lätt.
Under tiden gör du iordning din sallad. Blanda ruccolan med smulad fetaost och oliverna. Ta ett tag med pepparkvarnen, pressa över citronen och ringla över lite olivolja.
Toppa med sötpotatischipsen.

Lämna ett svar