Jag har haft så dåligt samvete för bloggen på sista tiden. Trots att den är mitt favoritbarn och anledningen till att så mycket bra har hänt (som en bok t.ex.) så försummar jag den å det grövsta. Dessutom har jag haft lite tekniska problem så för er som saknat en startsida sen i juni. Nu är den tillbaka!!! Men ni vet väl att jag lägger ut massor på @lunchhemma och ofta videos med instruktioner.
Zucchinisäsongen är igång så här får ni ett recept att kickstarta den med. Jag körde lunch på den här lilla rätten men den passar kanon som en förrätt, mellanrätt, sidorätt eller närsom helt enkelt.
Hade stora vita bönor men alla vita bönor eller kikärtor är gott. Spar lite av spadet för att ev späda med när du mixar.
Zucchini älskar mynta men alla övriga örter kommer på en stark andra plats så ös på med öterna. Jag har mynta och dill men persilja, timjan, basilika passar jättebra till också.

Ingredienser krämiga bönor
- 1 ask vita bönor 2 msk av spadet
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
Zucchinisallad
- 1 zucchini
- Juice och zest från 1 citron
- 1-2 msk olivolja
- 2 msk färska örter (mynta, dill, timjan, basilika, persilja )
- Parmesanost
- Salt och peppar
- Lite extra olja på slutet
Gör så här
Häll av vätskan från bönorna och värm på låg värme med oljan och vitlöken. Ta av och mixa slät. Tillsätt ev lite av spadet för konsistens.
Skiva zucchinin och lägg i saltat, kokande vatten i 30-60 sek. Låt rinna av och vänd ner i dressingen
Du kan också servera den rå. Då saltar du den lätt och låter dra i 15 min, sen kramar du ur extra vätska och låter den därefter dra 15 minuter i dressingen innan servering.

Lämna ett svar