• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / glutenfritt / Krämiga bönor med zucchinisallad

Krämiga bönor med zucchinisallad

Cina · september 18, 2025 · Leave a Comment

Jag har haft så dåligt samvete för bloggen på sista tiden. Trots att den är mitt favoritbarn och anledningen till att så mycket bra har hänt (som en bok t.ex.) så försummar jag den å det grövsta. Dessutom har jag haft lite tekniska problem så för er som saknat en startsida sen i juni. Nu är den tillbaka!!! Men ni vet väl att jag lägger ut massor på @lunchhemma och ofta videos med instruktioner.

Zucchinisäsongen är igång så här får ni ett recept att kickstarta den med. Jag körde lunch på den här lilla rätten men den passar kanon som en förrätt, mellanrätt, sidorätt eller närsom helt enkelt.

Hade stora vita bönor men alla vita bönor eller kikärtor är gott. Spar lite av spadet för att ev späda med när du mixar.

Zucchini älskar mynta men alla övriga örter kommer på en stark andra plats så ös på med öterna. Jag har mynta och dill men persilja, timjan, basilika passar jättebra till också.

Böncreme med zucchinisallad

Ingredienser krämiga bönor

  • 1 ask vita bönor 2 msk av spadet 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar 

Zucchinisallad

  • 1 zucchini 
  • Juice och zest från 1 citron 
  • 1-2 msk olivolja 
  • 2 msk färska örter (mynta, dill, timjan, basilika, persilja )
  • Parmesanost
  • Salt och peppar 
  • Lite extra olja på slutet 

Gör så här

Häll av vätskan från bönorna och värm på låg värme med oljan och vitlöken. Ta av och mixa slät. Tillsätt ev lite av spadet för konsistens.


Skiva zucchinin och lägg i saltat, kokande vatten i 30-60 sek. Låt rinna av och vänd ner i dressingen

Du kan också servera den rå. Då saltar du den lätt och låter dra i 15 min, sen kramar du ur extra vätska och låter den därefter dra 15 minuter i dressingen innan servering.

Filed Under: glutenfritt, Medelhavssmaker, Sallader, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: vita bönor, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB