Jag älskar korv och mest av allt älskar jag Chistorra och Sobrasada! Men har du inte tillgång till dem så funkar en bra chorizo också. Eftersom Chistorran har så mycket smak passar den så bra till grönsaker och den mustiga smaken av paprika och fläsk balanseras perfekt av den syrliga vinägern. Här ska inte korven grillas för poängen är att ta hand om all go’ körvjuice som läcker ut när man steker och göra det till en del av dressingen till paprikasalladen.
Jag kan ha gått lite långt i tärnandet av paprikan här men att hacka/skära grönsaker är den del av min dagliga terapi och eftersom vi vill att varje tugga ska vara juicy så tycker jag de små bitarna är berättigade här.
Jag hade så många paprikasorter hemma och drog i lite av varje. Jag är särskilt förtjust den ljusgröna, turkiska spetspaprikan som är otroligt fruktig i smaken. Här är det bara att blanda och ge.
Förutom vinägern är de färska örterna viktiga ingredienser här. De bryter av fint mot den fetare korven och gör rätten fräsch. Jag brukar nästan alltid använda Sherryvinäger. Tycker den har så bra stuns och passar till allt men annars skulle jag gå på en äppelcidervinäger eller rödvinsvinäger till det här.

Ingredienser 4 portioner
- 1 chistorra ca 250 g
- 3-5 paprikor beroende på storlek
- 1 rödlök alt 2 schalottenlökar
- 1 zucchiini
- 2 stjälkar selleri
- 1 burk små vita bönor
- 1 dl finhackad bladpersilja och färsk timjan
Dressing
- 2 små plommontomater, rivna utan skal
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk sherryvinäger
- 2 msk olja
- 1 nypa espelettepeppar (om du har)
- salt och peppar till smaksättning
Gör så här
Finhacka alla ingredienser till salladen och lägg i en serveringsskål. Håll zucchinin separat för den ska göra en vända i stekpannan.
Skölj bönorna.
Riv tomaterna ända in till skaletpå ett rivjärn.
Blanda resten av ingredienserna till dressingen. Den kommer att vara vinägerstinn men när den blandas med korvspadet så rundas det av. Du kanske t.o.m vill tillsätta mer vinäger.
Stek korven på medel/låg värme. ’
Ta upp den ur pannan och lägg åt sidan. Vänd ner bönorna och zucchinin i korvspadet och låt steka i ca 3 minuter.
Vänd sedan ner dem i paprikasalladen och häll över allt korvspad samt dressingen och de färska örterna. Blanda väl, smaka av med salt, peppar och ev mer vinäger. Toppa med korven.
Lämna ett svar