• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grillat / Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad

Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad

Cina · september 28, 2025 · Leave a Comment

Inget gör en köttbit så mör som lite syra. Här är det äppelcidervinäger som får göra det jobbet. Den sätter såklart också smak på kycklingen.  Var inte orolig för att det blir för syrligt. Tillsammans med den mustiga chorizo och paprikasalladen kommer det smaka kalas i munnen. 

Använder kycklinginnerfiléer till de här spetten. Ger små bitar och mycket stekyta men blir även mindre torra när man grillar snabbare.  Marineras med fördel upp till 24 timmar så att de ska drar åt sig den syrliga smaken.  Tänk på att vända och pensla ofta medan du grillar små spett som de här.

Vill du se hur jag gjorde hittar du filmen på mitt Insta

Ingredienser 4 portioner

Marinad

  • 1 msk rapsolja
  • 1 rödlök 
  • 1 lagerblad
  • Äppelcidervinäger
  • Äppeljuice
  • salt och peppar 
  • Ca 600 g kycklinginnerfilé

Sallad

  • 100-120  g Chorizo eller Sobrasada 
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten 
  • 3 små paprikor gul, röd, grön
  • 2 selleristjälkar
  • 1 jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ask cannellinibönor (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar 
  • Chiliflakes efter smak (rekommenderar varmt Espelettepeppar)
  • 1- 2 msk hackad färsk timjan och/eller persilja 

Gör så här

Marinad

Hacka löken grovt

Stek den mjuk i olja och tillsätt därefter vinäger, äppeljuice och lagerblad. 

Koka ihop tills den reducerats med 1/3  (ca 15 min)

Ta upp lagerbladet och mixa till en slät marinad, smaka av med salt och peppar och låt svalna innan du häller den över kycklingen.

Marinera kycklingen 12-24 h för bästa resultat.’

Paprika- och chorizosallad

Finhacka, paprikan, sellerin och vitlöken 

Ta av skinnet och smula chorizon fint
Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och lägg i chorizosmulet  och stek på medelvärme tills fettet frigjorts. Tillsätt vatten och tomatpuré 

Skölj av och lägg i bönorna i stekpannan och vänd ett par varv med korven. 

Häll över korvsmulet och all olja över paprikablandningen. 

Blanda, och smaka av med salt, peppar och chili. 

Strö över örterna och ringla över olivolja 

Grilla

Trä kycklingen på blötlagda spett

Grilla på gasolgrill eller indirekt värme. Vänd ofta och pensla hela tiden med marinaden.

Filed Under: Grillat, Medelhavssmaker, Middag

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB