Inget gör en köttbit så mör som lite syra. Här är det äppelcidervinäger som får göra det jobbet. Den sätter såklart också smak på kycklingen. Var inte orolig för att det blir för syrligt. Tillsammans med den mustiga chorizo och paprikasalladen kommer det smaka kalas i munnen.
Använder kycklinginnerfiléer till de här spetten. Ger små bitar och mycket stekyta men blir även mindre torra när man grillar snabbare. Marineras med fördel upp till 24 timmar så att de ska drar åt sig den syrliga smaken. Tänk på att vända och pensla ofta medan du grillar små spett som de här.
Vill du se hur jag gjorde hittar du filmen på mitt Insta

Ingredienser 4 portioner
Marinad
- 1 msk rapsolja
- 1 rödlök
- 1 lagerblad
- Äppelcidervinäger
- Äppeljuice
- salt och peppar
- Ca 600 g kycklinginnerfilé
Sallad
- 100-120 g Chorizo eller Sobrasada
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 dl vatten
- 3 små paprikor gul, röd, grön
- 2 selleristjälkar
- 1 jalapeño
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ask cannellinibönor (valfritt)
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- Chiliflakes efter smak (rekommenderar varmt Espelettepeppar)
- 1- 2 msk hackad färsk timjan och/eller persilja
Gör så här
Marinad
Hacka löken grovt
Stek den mjuk i olja och tillsätt därefter vinäger, äppeljuice och lagerblad.
Koka ihop tills den reducerats med 1/3 (ca 15 min)
Ta upp lagerbladet och mixa till en slät marinad, smaka av med salt och peppar och låt svalna innan du häller den över kycklingen.
Marinera kycklingen 12-24 h för bästa resultat.’
Paprika- och chorizosallad
Finhacka, paprikan, sellerin och vitlöken
Ta av skinnet och smula chorizon fint
Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och lägg i chorizosmulet och stek på medelvärme tills fettet frigjorts. Tillsätt vatten och tomatpuré
Skölj av och lägg i bönorna i stekpannan och vänd ett par varv med korven.
Häll över korvsmulet och all olja över paprikablandningen.
Blanda, och smaka av med salt, peppar och chili.
Strö över örterna och ringla över olivolja
Grilla
Trä kycklingen på blötlagda spett
Grilla på gasolgrill eller indirekt värme. Vänd ofta och pensla hela tiden med marinaden.
Lämna ett svar