• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Söt-/salt kyckling med het gurksallad

Söt-/salt kyckling med het gurksallad

Cina · oktober 1, 2025 · Leave a Comment

Om du inte gillar asiatiska smaker så är det dags att börja nu. Jag älskar smaksättningarna i Asien. Särskilt det där söta och salta och syrliga som de gör så bra. Den här marinaden kan du också ha som sås, glaze, blanda ut med en majonäs osv. Den är otroligt mångsidig och passar lika bra till Tofu eller Tempeh som till kycklingen.

Jag skulle vilja skriva så mycket om det här receptet men jag är inne på dagens sjätte recept så jag låter det tala för sig själv. Vill du se hur jag gjorde så hittar du filmen på mitt Insta

Ingredienser 4 portioner

Söt sojasås

  • 2 dl japansk soja 
  • 1 1/2 dl mirin
  • 1 dl vatten
  • 100 g råsocker (vanligt strö funkar också)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tumme ingefära 

Redning

  • 2 msk maizena
  • 2 msk vatten

Gurksallad

  • 1 gurka 
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk gochugaru (chiliflakes) 
  • 1tsk gochujang
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 1 vitklöksklyfta 
  • 3 tsk Chinkiangvinäger (alt risvinäger) 
  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Sojasåsen

Koka upp alla ingredienser utom redningen. Sjud utan lock i 10-15 minuter till såsen har reducerats och blivit tjockare, inte lika tjock som sirap men på väg att bli.

Fiska upp ingefäran och vitlöken. 

Tillsätt redningen, vispa ihop och gör ett snabbt uppkok så att såsen tjocknar.

Kycklingspetten

Ta hälften av sojasåsen och marinera kycklingen i. Allt mellan 5 timmar upp till ett dygn funkar. 

Tänd grillen 

Trä upp kycklingen på slätten och lägg på grillen.  Eftersom det är mycket socker i såsen bränns den lätt vid så vänd ofta och pensla med marinaden.

Servera spetten med extra sås och den heta gurksalladen 

Gurksalladen

Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. 

Krossa gurkan och skär i bitar
Skiva salladslöken och blanda ihop alla ingredienser 

Filed Under: Asiatiska smaker, Grillat, Sallader, Såser Tagged With: Gurksallad, Kyckling

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB