• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Mackor / Så blir mackan en lunch

Så blir mackan en lunch

Cina · mars 25, 2020 · 1 Comment

När det kommer till mackor måste jag säga att både Dagobert och Shaggy har en poäng. More is more helt enkelt. I varje fall om det ska bli en riktig lunch av det. Man vill liksom ha lite av varje för att alla sinnen ska bli tillfredsställda och mackan inte ska förväxlas med frukostmackan. Vi måste alltså gå lite längre än en skiva ost och gurka. För det är du värd.

Surdegstoast med svartkål, mozarella, parmesan och rostade hasselnötter.

Bra bröd, en grönsak, något varmt och något oväntat

Det här mina knep för att ta mackan till nya höjder. För dagens variant har strimlad svartkål varit i pannan och vänt med lite olivolja, salt och peppar. Sen hamnade den på en skiva surdegsbröd och toppades med en bit mozarella som inte gick åt till pizzan, lite riven parmesan för sälta och krisp och så rostade hasselnötter bara för att de adderar crunch och är en bra smakkompis med svartkål.

Grönsaker

Andra grönsaker som passar bra på lunchmackan är grillad paprika, hyvlad stekt eller färsk sparris, och såklart alla sorters kål som fått lite kärlek. Grönkål t.ex. gillar kramar för då blir den mjuk och lättuggad. Passa på att smaksätta den medan du knådar. Citron eller vinäger, lite olja, salt och peppar kommer man långt på. Vitkål eller spetskål passar bra att bryna.

Varmt

Här säger jag bara ost, ost och ost. Jag älskar ost så mycket och det finns så många sätt att variera den på att det nästan är svårt att komma på alternativ. Däremot kan du välja precis vilken ost som helst. Det blir gott så är det bara.

Oväntat

Som något oväntat brukar jag satsa på det som saknas. Antingen är det något syrligt, salt eller lite crunch. Testa med picklad lök eller kanske gurka för syra. Som salt passar riven parmesan, lite bacon, eller hackad kapris. För crunch funkar ju alla sorters nötter och pumpafrön, eller solroskärnor.

Filed Under: Mackor, Vegetariskt Tagged With: Hasselnötter, Lunch, Lunchmacka, Mackor, Mozzarella, Parmesan, Surdegsbröd, Svartkål

Reader Interactions

Comments

  1. Kristin says

    april 17, 2020 at 7:28 f m

    Blir helt klart ngn form av macka till lunch, grönkål och sparris finns i kylen. Tack för inspiration!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB