• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Pastarätter / Annelis kylskåpspasta

Annelis kylskåpspasta

Cina · mars 10, 2021 · Leave a Comment

I måndags hade jag ett litet Clubhouse-event där ni fick berätta vad ni hade i kylskåpet och så skulle jag komma på en lunch. Det var några tappra själar där och resultatet av halvtimmen blev ändå 3-4 lunchidéer. Imorgon (tors 11/3 kl 12 ) kör jag igen så om du har en iPhone och laddat ner Clubhouse appen och lyckas skaffa dig en invite så kan du väl vara med. Här är länken

I måndags hade Anneli broccoli, fetaost och oliver i kylskåpet och, som de allra flesta av oss, hade hon lite pasta hemma också. Av det blev det en riktig kalaslunch som tog lika lång tid att laga som det tog att koka pastan. Helt rimligt tycker jag.

Vad Anneli hade i sitt kylskåp

Du behöver det här för 2:

  • 1 broccolihuvud eller frysta buketter
  • 1 fetaost
  • 3 msk oliver
  • ca 200 g pasta
  • Olivolja, salt och peppar
  • Färsk timjan eller persilja (Om du har. Annars går det lika bra utan)
  • Saften av en halv citron (Om du har)

Gör så här:

Koka upp pasta vattnet.

Under tiden delar du broccolin. Jag använder händerna både till broccolin och fetaosten. Så slipper jag disk.

Koka pastan och när det är 5 minuter kvar av koktiden lägger du ner broccolin också.

När pastan är klar häller du av vattnet, lägger upp den på tallriken, smular över fetaosten med fingrarna, pressar över lite citron, häller över lite olivolja, saltar och pepprar och toppar med oliver och örter.

Filed Under: Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Fetaost, Oliver, Pasta

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB