I måndags hade jag ett litet Clubhouse-event där ni fick berätta vad ni hade i kylskåpet och så skulle jag komma på en lunch. Det var några tappra själar där och resultatet av halvtimmen blev ändå 3-4 lunchidéer. Imorgon (tors 11/3 kl 12 ) kör jag igen så om du har en iPhone och laddat ner Clubhouse appen och lyckas skaffa dig en invite så kan du väl vara med. Här är länken
I måndags hade Anneli broccoli, fetaost och oliver i kylskåpet och, som de allra flesta av oss, hade hon lite pasta hemma också. Av det blev det en riktig kalaslunch som tog lika lång tid att laga som det tog att koka pastan. Helt rimligt tycker jag.
Du behöver det här för 2:
- 1 broccolihuvud eller frysta buketter
- 1 fetaost
- 3 msk oliver
- ca 200 g pasta
- Olivolja, salt och peppar
- Färsk timjan eller persilja (Om du har. Annars går det lika bra utan)
- Saften av en halv citron (Om du har)
Gör så här:
Koka upp pasta vattnet.
Under tiden delar du broccolin. Jag använder händerna både till broccolin och fetaosten. Så slipper jag disk.
Koka pastan och när det är 5 minuter kvar av koktiden lägger du ner broccolin också.
När pastan är klar häller du av vattnet, lägger upp den på tallriken, smular över fetaosten med fingrarna, pressar över lite citron, häller över lite olivolja, saltar och pepprar och toppar med oliver och örter.
Lämna ett svar