Från onsdag och framåt börjar min kyl fyllas på med leftovers i diverse burkar och målet med torsdag och fredag är att göra slut på dem så att vi kan handla nytt inför helgen. Det är något skönt med alla former av rensning i skåp och lådor. Det här såg kanske inte mycket ut för världen men med ett ägg och en grönsak så har du alltid lunch. Fried rice gör sig dessutom bäst på ris som stått ett par dagar.
Jag är medveten om att det är mycket Kimchi just nu. Men det är en av mina favoriter att ha i kylen. Har man lite goda smaksättare kan man sno ihop en god lunch av det mesta. Idag var det kimchin och en Tonkatsusås som räddade lunchen. Tonkatsusåsen är Jennie Walldéns recept. Finns ingen enklare sås att göra. Blanda och rör ihop typ. Den håller sig minst 2 veckor i kylen. Längre än så kommer den inte räcka. Den tar ca 2 min att göra men det skadar aldrig att ha sånt förberett i förväg.


Du behöver det här för 1:
- 1,5 dl färdigkokt ris
- 3 msk kimchi
- 1 ägg
- 1/2 avokado
Till Tonkatsusås
- 1 dl Ketchup
- 2 msk soja
- 3,5 msk Worcestershiresås
- 1 msk honung
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.
Hetta upp en panna med lite olja och stek riset lätt.
Tillsätt Kimchin och efter en stund flyttar du ris och kimchi till en halvan av stekpannan.
Knäck ägget i stekpannan och rör ut till en omelett, sen blandar du ägget med riset. Ta av spisen och lägg upp i en skål.
Skiva avokadon och lägg på riset. Ringla över Tonkatsusåsen och toppa med koriander, salladslök om du har men annars är det lika gott utan.

Lämna ett svar