• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Vita bönor i smakrik buljong

Vita bönor i smakrik buljong

Cina · september 27, 2021 · Leave a Comment

Det här är någon slags blandning mellan soppa och bönor i en skvätt buljong. Hursomhelst är det gott och lättlagat och precis vad jag hade sug efter häromdagen när det var blahaväder. Det är det inte idag —blahaväder alltså— men men jag skulle ärligt talat kunna äta det är varje dag. Jag gillar de små vita bönorna som heter Cannellinibönor, men om du inte har det så fungerar nog de flesta sorter här. Använder spenat, men svart- eller grönkål är också gott. Tricket med en goda buljongen är att blanda den med parmesanosten.

Du behöver det här för 2 portioner:

  • 3 dl vatten
  • 2/3 buljongtärning (höns eller veg)
  • 1 paket cannellinibönor
  • 0,75 dl riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 15-20 cocktailtomater eller 2 större tomater
  • 1 näve bladspenat
  • 1 nypa chiliflakes
  • Olivolja till stekning
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skölj bönorna och koka upp vatten och lös upp en buljongtärning i vattnet.

Hetta upp en stekpanna med olivolja. Finhacka vitlöken och dela tomaterna i halvor. (Om du har större tomater så dela dem i 8 klyftor) Lägg vitlöken och tomaten samt chiliflakes i stekpannan och sänk till medeltemperatur. Låt dem steka i ca 4-5 min så att tomaterna mjuknar.

Tillsätt bönorna och häll över buljongen och sen spenaten. Låt det puttra på svag värme i 2 minuter och rör sen ner 0,5 dl av parmesanen. Rör om tills osten löst upp sig och buljongen är gyllene i färgen.

Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd, resten av parmesanen och lite olivolja som du ringlar över.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Snabblunch, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Cannellinibönor, soppa, vita bönor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB