• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Snabblunch / Grönkålsris med stekta ägg och za’atar

Grönkålsris med stekta ägg och za’atar

Cina · november 17, 2021 · Leave a Comment

Jag känner att “novemberväggen” är nära. Sån tur då att det bara är en månad tills det vänder. Så länge kan jag stå ut och förhoppningsvis kommer frosten och kylan snart och gör tillvaron enklare för jag älskar vinter! T.o.m att skotta snö.

Vad har det med dagens lunch att göra tänker du? Absolut ingenting faktiskt. Det var bara en reflektion över det allmänna tillståndet och ett konstaterande att november kräver varm och kryddig mat. Som grönkålsris med stekta ägg med solar till äggula och smakrik za’atar till exempel. Jag hade ris i kylskåpet. Bulgur eller couscous går precis lika bra.

Sol på tallriken i varje fall…

Du behöver det här till 1 portion:

  • 1,5 dl färdigkokat ris
  • 3 blad grönkål
  • 2 ägg
  • 1 tsk za’atar
  • 1/2 tsk citronzest
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

Ta bort stjälken och finhacka grönkålsbladen.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och lägg grönkålen. Sänk till medel/hög värme, salta och peppra och stek i 2 minuter innan du tillsätter riset.

Tillsätt riset och stek i ytterligare 2 minuter. Riv över citronzesten och häll upp i en serveringsskål.

Återanvänd stekpannan och häll i några droppar olja till. Knäck äggen och stek dem i ca 3 minuter. Strö över za’atar och lägg upp äggen på riset. Ringla över några droppar olivolja som blandar sig med kryddan. (Det hade jag inte hunnit göra innan jag tog bilden)

Filed Under: Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Ägg, Grönkål, Ris, Za’atar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB