Jag känner att “novemberväggen” är nära. Sån tur då att det bara är en månad tills det vänder. Så länge kan jag stå ut och förhoppningsvis kommer frosten och kylan snart och gör tillvaron enklare för jag älskar vinter! T.o.m att skotta snö.
Vad har det med dagens lunch att göra tänker du? Absolut ingenting faktiskt. Det var bara en reflektion över det allmänna tillståndet och ett konstaterande att november kräver varm och kryddig mat. Som grönkålsris med stekta ägg med solar till äggula och smakrik za’atar till exempel. Jag hade ris i kylskåpet. Bulgur eller couscous går precis lika bra.
Du behöver det här till 1 portion:
- 1,5 dl färdigkokat ris
- 3 blad grönkål
- 2 ägg
- 1 tsk za’atar
- 1/2 tsk citronzest
- olivolja till stekning
- salt och peppar
Gör så här
Ta bort stjälken och finhacka grönkålsbladen.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och lägg grönkålen. Sänk till medel/hög värme, salta och peppra och stek i 2 minuter innan du tillsätter riset.
Tillsätt riset och stek i ytterligare 2 minuter. Riv över citronzesten och häll upp i en serveringsskål.
Återanvänd stekpannan och häll i några droppar olja till. Knäck äggen och stek dem i ca 3 minuter. Strö över za’atar och lägg upp äggen på riset. Ringla över några droppar olivolja som blandar sig med kryddan. (Det hade jag inte hunnit göra innan jag tog bilden)
Lämna ett svar