• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Sallad med soja- och ingefärsdressing

Sallad med soja- och ingefärsdressing

Cina · april 11, 2022 · Leave a Comment

Japanska köket är mitt go-to-kök när det kommer till såser och dressing. Jag älskar kombinationen av salt, sött, syrligt och nötigt. Det funkar till det mesta också och passar så bra att ha i kylen. Dessutom kan man variera dem lite som man vill och beroende på vad man har hemma. T.ex. om man inte har risvinäger så tar man såklart den vinäger man har.

Det här är sallad och du tar vad du har hemma. Det är jordnötterna och dressingen som gör den här salladen. Jag har fortfarande en massa Pak Choi, så jag tog den, gurka och rädisor. Riven spetskål, morötter, rättika, salladsmix… eller vad du nu har hemma funkar lika bra. Du kan också ha den här såsen till en bit lax, att marinera ägg i, eller till grillade grönsaker och tusen andra grejer.

Skummad dressing någon?

Du behöver det här för 6 portioner dressing

  • 1/4 riven gul lök (rödlök och schallottenlök funkar också såklart)
  • 1 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 4 msk rapsolja (eller annan neutral olja)
  • 4 msk risvinäger
  • 1/4 dl strösocker
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Riv löken och ingefäran direkt ner i en glasburk.

Tillsätt resten av ingredienserna, sätt på locket och skaka burken tills sockret löst sig. KLART!

Du kan också köra allt med mixerstaven, då blir dressingen lite skummig som på bilden, men det försvinner efter ett tag.

Filed Under: Asiatiska smaker, Sallader, Såser, Smaksättare, Snabblunch, Sommarluncher, Sommarmat, Tillbehör, Vegetariskt Tagged With: Ingefära, Salladsdresing, Sojadressing

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB