• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Öppen lasagne med ärtpuré och parmesan

Öppen lasagne med ärtpuré och parmesan

Cina · april 13, 2022 · Leave a Comment

Ni vet när man har gjort lasagne och så blev det några lasagneplattor över. Då kan man göra en öppen lasagne på 10 minuter. Du behöver 2 lasagneplattor, lite ärtor, färskost och parmesan typ. Känns riktigt lyxigt att kunna göra en sån här lunch på nästan ingenting. Och har du inte ärtor så kan du ju ta vad som helst. Krossade tomater och mozzarella t.ex. Bara “mikra” krossade tomater med en vitlök i 1 minut.

Jag har färsk lasagneplattor så koktiden är bara 3 minuter. Dessutom kokar jag dem och ärtorna i samma vatten här så inte blir det särskilt mycket disk heller. Ni hör ju. Det finns bara vinnare här!

Är inte det här vardagslyx så vet jag inte vad som är det…

Du behöver det här för 1 portion

  • 2 lasagneplattor
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 2 msk ricotta (eller annan färskost
  • 1 msk hackad färsk timjan (alternativt basilika, persilja, mynta)
  • 1-2 msk riven parmesanost
  • zest från 1/3 citron
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här

Koka upp salt och vatten till pasta och ärtorna. En 2-literskastrull eller en vidare stekpanna med hög kant är bra.

Koka ärtorna i 2 minuter. Fiska sen upp dem med en hålslev och lägg i en mixerskål.

Lägg i lasagneplattorna i vattnet och sätt timern på 3 minuter.

Under tiden mixa ärtorna, ricotta, och timjan med en nypa salt och lite svartpeppar. Det behöver inte vara en helt slät kräm.

När lasagneplattorna kokat klart lägger du upp en på tallriken, brer ut ärtpurén på halva, och viker över andra halvan, brer på ytterligare ett lager ärtor, lägger på nästan lasagneplatta osv. Som ett dragspel liksom. Du kan vika plattorna på hälften eller på tre. Toppa med ett sista lager ärtor, riv över parmesan och citronzest. Runda av med lite olivolja och ett tag med pepparkvarnen.

Häpp!

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: ärtpuré, Gröna ärtor, lasagne, Öppen lasagne

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB