• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Öppen lasagne igen – Nu med stekta tomater och ricotta

Öppen lasagne igen – Nu med stekta tomater och ricotta

Cina · april 20, 2022 · Leave a Comment

Det är med öppen lasagne var en riktig vinnare så här kommer en till variant. Jag börjar med att steka cocktailtomater så att de får ett par minuter på sig medan jag pysslar med allt det andra. Blir som världens godaste tomatsås. Här passar de där skrynkliga tomaterna alldeles utmärkt. Jag tänker mig att man skulle kunna göra samma sak med grillade paprikor också och låta dem gå en vända i pannan. Kanske men en svätt citron eller vinäger.

What’s not to like!

Du behöver det här för 1 portion

  • 2 färska lasagneplattor
  • En näve cocktailtomater (ca 10-12)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 msk ricotta
  • olivolja
  • basilika
  • parmesanost
  • salt och peppar

Gör så här

Hetta upp en liten stekpanna med 1 msk olivolja.

Dela tomaterna på mitten och lägg i stekpannan med oljan. Sänk värmen till låg-/medelvärme.

Hacka vitlöken och lägg i med tomaterna tillsätt en msk vatten och låt allt stå och puttra medan du fixar resten.

Koka upp saltat vatten till pastan. Koka sen lasagneplattorna i 3 minuter och häll av vattnet i ett durkslag. Om tomaterna ser torra ut kan du ta en msk av pastavattnet i)

Smaka av tomaterna med salt och peppar och tillsätt några basilikablad.

Lägg upp en platta lasagne på tallriken. Bred ut ett lager ricotta på halva, lägg på några tomater och riv över lite parmesan. Vik över andra halvan av lasagnen och lägg på ett nytt lager ricotta och tomater. Fortsätt så tills du är klar med alla lager.

Toppa med olivolja och svartpeppar.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: lasagne, Öppen lasagne, Ricotta

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB