Det är med öppen lasagne var en riktig vinnare så här kommer en till variant. Jag börjar med att steka cocktailtomater så att de får ett par minuter på sig medan jag pysslar med allt det andra. Blir som världens godaste tomatsås. Här passar de där skrynkliga tomaterna alldeles utmärkt. Jag tänker mig att man skulle kunna göra samma sak med grillade paprikor också och låta dem gå en vända i pannan. Kanske men en svätt citron eller vinäger.

Du behöver det här för 1 portion
- 2 färska lasagneplattor
- En näve cocktailtomater (ca 10-12)
- 1 vitlöksklyfta
- 2-3 msk ricotta
- olivolja
- basilika
- parmesanost
- salt och peppar
Gör så här
Hetta upp en liten stekpanna med 1 msk olivolja.
Dela tomaterna på mitten och lägg i stekpannan med oljan. Sänk värmen till låg-/medelvärme.
Hacka vitlöken och lägg i med tomaterna tillsätt en msk vatten och låt allt stå och puttra medan du fixar resten.
Koka upp saltat vatten till pastan. Koka sen lasagneplattorna i 3 minuter och häll av vattnet i ett durkslag. Om tomaterna ser torra ut kan du ta en msk av pastavattnet i)
Smaka av tomaterna med salt och peppar och tillsätt några basilikablad.
Lägg upp en platta lasagne på tallriken. Bred ut ett lager ricotta på halva, lägg på några tomater och riv över lite parmesan. Vik över andra halvan av lasagnen och lägg på ett nytt lager ricotta och tomater. Fortsätt så tills du är klar med alla lager.
Toppa med olivolja och svartpeppar.
Lämna ett svar