• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Avokado- och halloumisallad med extra crunch

Avokado- och halloumisallad med extra crunch

Cina · september 26, 2022 · Leave a Comment

Jag använde många ord i rubriken för att få det här att verka som en märkvärdig lunch. I själva verket är det enda som var märkvärdigt att jag hade lyckats köpa en bra avokado och såna måste ätas direkt om man inte vill ha fraktat avokados över haven helt i onödan.

För att det här inte skulle bli en sån torr anrättning så mosade jag avokadon för lite krämeffekt. Annars måste jag säga att det var det enklaste man kan tänka sig. Stekt halloumi och tomater samt lite fröknäcke för både crunch och smak.

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 avokado
  • 1/2 tsk sumak (eller chili)
  • tomater (så många du vill ha)
  • 1/3 halloumi dvs ca 70 g
  • 1 bit fröknäcke eller annat bröd
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk citronjuice
  • salt

Gör så här

Bryt eller skär halloumin i munsbitar.

Hetta upp en liten stekpanna med eller utan olivolja och lägg i halloumin. Stek den gyllene på alla sidor.

Under tiden mosar du avokadon och lägger den i botten på tallriken och smaksätter med en nypa salt.

Dela tomataren och lägg på avokadon. Krydda med sumak.

När halloumin är klar lägger du den överst sen ringlar du olivolja och citronjuice över och smular över fröknäcke.

Smaka av med salt och ev lite mer peppar.

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Snabblunch, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Avokado, Fröknäcke, Halloumi, Sigdals fröknäcke

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB