Jag använde många ord i rubriken för att få det här att verka som en märkvärdig lunch. I själva verket är det enda som var märkvärdigt att jag hade lyckats köpa en bra avokado och såna måste ätas direkt om man inte vill ha fraktat avokados över haven helt i onödan.
För att det här inte skulle bli en sån torr anrättning så mosade jag avokadon för lite krämeffekt. Annars måste jag säga att det var det enklaste man kan tänka sig. Stekt halloumi och tomater samt lite fröknäcke för både crunch och smak.
Du behöver det här för 1 portion
- 1 avokado
- 1/2 tsk sumak (eller chili)
- tomater (så många du vill ha)
- 1/3 halloumi dvs ca 70 g
- 1 bit fröknäcke eller annat bröd
- 1 msk olivolja
- 2 tsk citronjuice
- salt
Gör så här
Bryt eller skär halloumin i munsbitar.
Hetta upp en liten stekpanna med eller utan olivolja och lägg i halloumin. Stek den gyllene på alla sidor.
Under tiden mosar du avokadon och lägger den i botten på tallriken och smaksätter med en nypa salt.
Dela tomataren och lägg på avokadon. Krydda med sumak.
När halloumin är klar lägger du den överst sen ringlar du olivolja och citronjuice över och smular över fröknäcke.
Smaka av med salt och ev lite mer peppar.
Lämna ett svar