• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Tonfisksallad med stora vita bönor och fänkål

Tonfisksallad med stora vita bönor och fänkål

Cina · oktober 28, 2022 · Leave a Comment

Vad har den där rätten med svinn att göra tänker du? Jo, för att varje gång det är lunchdags så tittar jag in i kylen och bestämmer vad som ska ätas först och efter det adderar jag saker som passar till. Idag hade jag en öppnad förpackning vita bönor och ett halvt fänkålshuvud och så funderade jag på vad som var gott till. Ofta är det faktiskt en ganska anonym ingrediens som får vara svinnstjärnan i min lunch. Men allt ska ju ätas.

När jag gjorde den här salladen ska mannen. ”Ska du inte ha sås?” Nej, det skulle jag inte. Parmesan, tonfisk i olja, olivolja, citron, och smöriga bönor blir som den godaste sås i munnen. Mängderna här är för övrigt inte så viktiga. Man tar så mycket eller lite man blir mätt på helt enkelt.

Sallad utan sås !

Du behöver det här till 1 portion

  • 1/2 paket stora vita bönor
  • 1/2 burk tonfisk i olja (MSC märkt såklart)
  • 1 näve valfri sallad (jag hade ruccola)
  • 1 handfull tomater
  • 1/2 fänkålsstånd (tunt skivat)
  • parmesanost
  • juice från 1/4 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Häll av vätskan från bönorna och skölj av dem.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och stek bönorna på ganska hög temperatur. Låt dem ligga utan att röra om i dem tills de har färg. Sen du vänder på dem.

Skiva fänkålen i supertunna skivor. Mandolin är bra att ha.

Klyfta tomaterna och blanda fänkål, tomat och sallad i en skål.

Tillsätt bönorna och blanda .

Toppa med tonfisken och hyvla över parmesan.

Ringla på olivoljan och pressa citronen över. Smaka av med salt och peppar.

Filed Under: Medelhavssmaker, Sallader, Snabblunch, Sommarmat Tagged With: Tonfisk, vita bönor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB