• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Bakat / Små citron-och mandelkakor för insnöade dagar

Små citron-och mandelkakor för insnöade dagar

Cina · mars 10, 2023 · Leave a Comment

Det är väldigt intressant det här när jag bakar något sött… Jag är nämligen ingen sötebrödsbagare. Det är så mycket kemi i söta bröd och jag är en improvisatör vilket inte alltid passar med bakningens kemi. Men emellanåt får jag ett ryck och bakar något. Och vet ni vad? Det är alltid bakverken som får mest likes och sparas på Instagram. Det får mig att fundera på vad jag håller på med egentligen…

Igår var vi lite insnöade här och jag fick lust att tända en brasa och baka kakor för att maxa myset. Eftersom jag är rätt pragmatisk när det kommer till bakning så utgick jag från vad jag hade hemma och som kommer ge snabbast utdelning. Sen hittade jag det perfekta receptet på Blomster och Bakverk som jag halverade och svängde ihop på nolltid. Resultatet små florsockriga bollar med lite krisp på utsidan och krämig smakexplosion av citron och mandel på insidan. På Blomster och Bakverk finns massor med varianter på samma typ av kaka och jag har redan gått igång på en massa egna kombinationer som jag vill testa.

Det här receptet är så enkelt att jag redan kan det utantill

Du behöver det här för 12 små kakor

  • 1 äggvita
  • 65 g strösocker (florsocker går också)
  • juice och zest från en citron
  • 100 g mandelmjöl. Du kan också mala mandel själv mixern.
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker att rulla bollarna i

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda alla ingredienser och vispa ihop.

Rulla till 12 köttbullestora bollar och vänd i florsocker

Lägg ut dem på bakplåtspapper och grädda i ugnen 15 minuter.

Filed Under: Bakat, Fredagsunnet Tagged With: Citron, Kakor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB