Det är väldigt intressant det här när jag bakar något sött… Jag är nämligen ingen sötebrödsbagare. Det är så mycket kemi i söta bröd och jag är en improvisatör vilket inte alltid passar med bakningens kemi. Men emellanåt får jag ett ryck och bakar något. Och vet ni vad? Det är alltid bakverken som får mest likes och sparas på Instagram. Det får mig att fundera på vad jag håller på med egentligen…
Igår var vi lite insnöade här och jag fick lust att tända en brasa och baka kakor för att maxa myset. Eftersom jag är rätt pragmatisk när det kommer till bakning så utgick jag från vad jag hade hemma och som kommer ge snabbast utdelning. Sen hittade jag det perfekta receptet på Blomster och Bakverk som jag halverade och svängde ihop på nolltid. Resultatet små florsockriga bollar med lite krisp på utsidan och krämig smakexplosion av citron och mandel på insidan. På Blomster och Bakverk finns massor med varianter på samma typ av kaka och jag har redan gått igång på en massa egna kombinationer som jag vill testa.
Det här receptet är så enkelt att jag redan kan det utantill
Du behöver det här för 12 små kakor
- 1 äggvita
- 65 g strösocker (florsocker går också)
- juice och zest från en citron
- 100 g mandelmjöl. Du kan också mala mandel själv mixern.
- 1 tsk vaniljsocker
- florsocker att rulla bollarna i
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla ingredienser och vispa ihop.
Rulla till 12 köttbullestora bollar och vänd i florsocker
Lägg ut dem på bakplåtspapper och grädda i ugnen 15 minuter.
Lämna ett svar