• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Leftover rescue / Svartkålssallad med smörstekt kavring, Västerbottenssmul och rostade hasselnötter

Svartkålssallad med smörstekt kavring, Västerbottenssmul och rostade hasselnötter

Cina · april 23, 2023 · Leave a Comment

Förlåt! Har haft ett litet administrativt problem med bloggen som gjort att jag inte kunnat lägga upp något på ett tag, men tar igen det nu. Först ut med “efter-påsken-salladen”.

Jag lagade faktiskt inte så vidare mycket påskmat, men kavring och Västerbottensost, det hade jag hemma i varje fall. Av det som blev över svängdes denna smarriga sallad ihop. Det här är en liten kvartett av smaker som passar så fint ihop. Svartkål och hasselnötter är bästa smakkompisar dessutom.

Du behöver det här till 1 portion

  • 6-7 blad svartkål
  • 1-2 skivor kavring beroende på tjocklek
  • 1 msk smör
  • ca 1 dl rostade hasselnötter
  • ca 1 dl grovt smulad Västerbottensost
  • olivolja, salt och peppar

Gör så här

Skär bort stjälken på svartkplen (eller behåll den om du gillar tuggmotståndet) och dela bladen i tuggbitar.

Hetta upp en stekpanna med 1/2 msk olivolja och stek svartkålen i 2-3 minuter. Salta och peppra lätt och lägg upp i en skål.

I samma stekpanna, hetta upp smöret och bryt ner kavringen i munsbitar. Stek i ca 2 minuter tills brödet är lätt brynt.

Blanda brödet med salladen. Krossa hasselnötterna med bredsidan av kniven och strö över salladen.

Smula över Västerbottensosten.

Filed Under: Leftover rescue, Leftovermakekover, Sallader, Snabblunch, Sommarluncher, Vegetariskt Tagged With: Hasselnötter, kavring, Svartkål, Västerbottensost

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB