Förlåt! Har haft ett litet administrativt problem med bloggen som gjort att jag inte kunnat lägga upp något på ett tag, men tar igen det nu. Först ut med “efter-påsken-salladen”.
Jag lagade faktiskt inte så vidare mycket påskmat, men kavring och Västerbottensost, det hade jag hemma i varje fall. Av det som blev över svängdes denna smarriga sallad ihop. Det här är en liten kvartett av smaker som passar så fint ihop. Svartkål och hasselnötter är bästa smakkompisar dessutom.

Du behöver det här till 1 portion
- 6-7 blad svartkål
- 1-2 skivor kavring beroende på tjocklek
- 1 msk smör
- ca 1 dl rostade hasselnötter
- ca 1 dl grovt smulad Västerbottensost
- olivolja, salt och peppar
Gör så här
Skär bort stjälken på svartkplen (eller behåll den om du gillar tuggmotståndet) och dela bladen i tuggbitar.
Hetta upp en stekpanna med 1/2 msk olivolja och stek svartkålen i 2-3 minuter. Salta och peppra lätt och lägg upp i en skål.
I samma stekpanna, hetta upp smöret och bryt ner kavringen i munsbitar. Stek i ca 2 minuter tills brödet är lätt brynt.
Blanda brödet med salladen. Krossa hasselnötterna med bredsidan av kniven och strö över salladen.
Smula över Västerbottensosten.
Lämna ett svar