• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grillat / Belugalinser med rostad pumpa, svartkål och pecorino

Belugalinser med rostad pumpa, svartkål och pecorino

Cina · december 15, 2023 · Leave a Comment

Mitt i allt julmatsbloggande och andra jobb som ska sys ihop innan jul har det faktiskt ätits lunch. Som den här t.ex. Den gick t o m på repeat i tre dagar.  Den har lite tillagningstid men väldigt lite av den som du behöver tillbringa i köket. 

När folk ber mig om svinntips, brukar jag tipsa om att köpa mat som håller länge. Pumpa kvalar defintivt in i den kategorin. Denna har väntat sen början av november på inspiration. (Har du ingen pumpa så kan du ta morot eller palsternacka. 

Det här är inte bara gott. Det är snygg mat också. Tycker jag alltså. Jag gör alltid extra linser som jag kan ha i kylen.  Om jag inte har något annat så blandar jag dem med dijon, honung och turkisk yoghurt och äter dem som de är. 

Ingredienser 2 portioner

  • 1 ½ dl belugalinser
  • 1 liten pumpa 
  • 1 krm cayennepeppar
  • 8 blad svartkål
  • olivolja
  • zest från ½ citron
  • hyvlad eller riven pecorino alt parmesan el Västerbottensost
  • 2 msk valfria rostade nötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Skär bort skalet och gröp ur kärnorna med en sked ur pumpan och dela den ungefär i centimetertunna bitar. Vänd den i olja, salt och cayennepeppar och rosta på en plåt i ugnen tills en fått ordentligt med färg. Ca 25 minuter. 

Under tiden kokar du linserna enligt förpackningsinstruktionerna. 

Skölj och skär bort den tjocka stjälken på svartkålen. 

Hetta upp en stekpanna med olivolja. Salta och stek svartkålen lätt. 

Servera med linser, pumpa, svartkål, citronzest, olivolja och den hyvlade osten. Salta och peppra efter smak. 

Filed Under: Grillat, Laktosfritt, Vegetariskt Tagged With: Belugalinser, Pumpa, Svartkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB