• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Tacos med krispig ostronskivling och spetskål i misomajo

Tacos med krispig ostronskivling och spetskål i misomajo

Cina · januari 17, 2024 · Leave a Comment

I vår familj är tacos en söndagstradition. Det är ju ändå lite pyssel med alla ingredienser och då är det skönt att ha gott om tid. Vanligtvis kör vi en fisktaco med mangosalsa men den här söndagen var det jag som introducerade dubbelpanerad ostronskivling i tacon istället. Och jodå, det slank igenom nålsöget. Vilket i mitt fall defineras av tonåringar som helst vill äta kött. Tillbehör är valfritt och du skulle kunna göra Bao också, men det här funkade för mig. Jag hann fota och filma klart innan jag kom på att jag ville ha strimlat päron till och det blev så gott! 

Ingredienser 4 portioner

  • 300 g ostronskivling
  • 1 ½ dl valfritt mjöl
  • 1 tsk salt 
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg 
  • 1 msk dijonsenap (valfritt)
  • 2-3 dl ströbröd eller panko
  • 3-4 msk neutral olja
  • 4 dl tunt strimlad spetskål
  • 2 salladslökar
  • koriander/el mynta
  • 1 krispigt päron
  • 8 små tortillabröd
  • ponzu 

Såsen

  • 6 msk majonäs
  • 2 tsk vit misopasta
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk rostade sesamfrön 

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen

Riv salladskålen och blanda med såsen. Spar ev lite till att ringla över tacos

Riv isär ostronskivlingen på längden 

Addera salt och peppar till mjölblandningen och vänd ostronskivlingen så att den är väl mjölad. Detta kan också göras i en plastpåse som du skakar allt i. 

Vispa upp ägget (med ev dijonsenap) och doppa den mjölade svampen innan du flyttar över den och täcker med ströbröd/panko.

Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen. Stek den på medelvärme så att det inte bränns vid på utsidan innan insidan är klar. Lägg lite tryck med stekspaden på svampbitarna. 

Strimla päronet

Skrapa ur stekpannan och lägg som hastigast i tortillabröden så att de får lite stekyta. 

Servera med ett stänk av ponzu, salladslök och koriander och några strimlor av krispigt päron.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Helglunch, Middag, Vegetariskt Tagged With: misomajo, Ostronskivling, Spetskål, Tacos

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB