I vår familj är tacos en söndagstradition. Det är ju ändå lite pyssel med alla ingredienser och då är det skönt att ha gott om tid. Vanligtvis kör vi en fisktaco med mangosalsa men den här söndagen var det jag som introducerade dubbelpanerad ostronskivling i tacon istället. Och jodå, det slank igenom nålsöget. Vilket i mitt fall defineras av tonåringar som helst vill äta kött. Tillbehör är valfritt och du skulle kunna göra Bao också, men det här funkade för mig. Jag hann fota och filma klart innan jag kom på att jag ville ha strimlat päron till och det blev så gott!
Ingredienser 4 portioner
- 300 g ostronskivling
- 1 ½ dl valfritt mjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 ägg
- 1 msk dijonsenap (valfritt)
- 2-3 dl ströbröd eller panko
- 3-4 msk neutral olja
- 4 dl tunt strimlad spetskål
- 2 salladslökar
- koriander/el mynta
- 1 krispigt päron
- 8 små tortillabröd
- ponzu
Såsen
- 6 msk majonäs
- 2 tsk vit misopasta
- 1 msk risvinäger
- 2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Blanda alla ingredienser till såsen
Riv salladskålen och blanda med såsen. Spar ev lite till att ringla över tacos
Riv isär ostronskivlingen på längden
Addera salt och peppar till mjölblandningen och vänd ostronskivlingen så att den är väl mjölad. Detta kan också göras i en plastpåse som du skakar allt i.
Vispa upp ägget (med ev dijonsenap) och doppa den mjölade svampen innan du flyttar över den och täcker med ströbröd/panko.
Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen. Stek den på medelvärme så att det inte bränns vid på utsidan innan insidan är klar. Lägg lite tryck med stekspaden på svampbitarna.
Strimla päronet
Skrapa ur stekpannan och lägg som hastigast i tortillabröden så att de får lite stekyta.
Servera med ett stänk av ponzu, salladslök och koriander och några strimlor av krispigt päron.
Lämna ett svar