• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Citronpasta med ärt- och mandelpesto

Citronpasta med ärt- och mandelpesto

Cina · mars 20, 2024 · Leave a Comment

Jag har vårvittring. Vill äta fräsch mat och gröna smaker. Eftersom jag gjort en hel del hemmagjort pasta på sista tiden så blir det lite räddade kantbitar över. De pastabitarna fick bli utgångsläget för en fräsch citronpasta.  För lite grönt och proteiner i gjorde jag en pesto på gröna ärtor och salta mandlar.  Lättlagad vårmat.  Inte så fasligt noga med proportioner. Som vanligt ligger det en film med hur jag gör på mitt instagram @lunchhemma

Ingredienser 1 portion

  • 100 g pasta 
  • Zest och juice från 1 citron 
  • 1/2 dl pastavatten 
  • 1 dl riven parmesan 
  • Svartpeppar 

Pesto

  • 1 1/2 dl gröna ärtor 
  • 1 dl persilja 
  • 1 dl salt mandel 
  • 2 msk olivolja 
  • 1/2 vitlöksklyfta

Gör så här

Koka upp vatten till pastan och koka enligt förpackningsinstruktionerna

Medan pastan kokar river du citronzest och parmesan och blandar med citronjuicen och 1 msk olivolja.

Peston gör du genom att blanda alla ingredienserna med en stavmixer och lägger i botten av din serveringsskål.

När pastan är klar häller du av vattnet men sparar en halv deciliter. Blanda vattnet med citron- och parmesanröran och vänd ner pastan. Smaka av med ev salt och svartpeppar och lägg ner i skålen tillsammans med ärtpeston.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Ärtpesto, Citronpasta

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB