Jag har vårvittring. Vill äta fräsch mat och gröna smaker. Eftersom jag gjort en hel del hemmagjort pasta på sista tiden så blir det lite räddade kantbitar över. De pastabitarna fick bli utgångsläget för en fräsch citronpasta. För lite grönt och proteiner i gjorde jag en pesto på gröna ärtor och salta mandlar. Lättlagad vårmat. Inte så fasligt noga med proportioner. Som vanligt ligger det en film med hur jag gör på mitt instagram @lunchhemma

Ingredienser 1 portion
- 100 g pasta
- Zest och juice från 1 citron
- 1/2 dl pastavatten
- 1 dl riven parmesan
- Svartpeppar
Pesto
- 1 1/2 dl gröna ärtor
- 1 dl persilja
- 1 dl salt mandel
- 2 msk olivolja
- 1/2 vitlöksklyfta
Gör så här
Koka upp vatten till pastan och koka enligt förpackningsinstruktionerna
Medan pastan kokar river du citronzest och parmesan och blandar med citronjuicen och 1 msk olivolja.
Peston gör du genom att blanda alla ingredienserna med en stavmixer och lägger i botten av din serveringsskål.
När pastan är klar häller du av vattnet men sparar en halv deciliter. Blanda vattnet med citron- och parmesanröran och vänd ner pastan. Smaka av med ev salt och svartpeppar och lägg ner i skålen tillsammans med ärtpeston.
Lämna ett svar