• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Grillad korv med brynt smör- och Gochujangmajo

Grillad korv med brynt smör- och Gochujangmajo

Cina · september 24, 2025 · Leave a Comment

I våras var jag med i något som hette grillduellen. En tävling Coop anordnade och där det var lite olika utmaningar varav korv var en och då gjorde jag den här rätten. Nej, jag vann inte men hade kul så länge det varade. Särskilt som jag älskar att grilla. Jag har en grill som bara jag använder. En liten, japansk bordsgrill som jag älskar orimligt mycket. Det är något med formatet som gör grillandet hanterbart. Inga stora blaffiga grejer utan mer som jag vill ha det.

Tillbehören är minst lika viktiga

Korv är ju gott och så, men det behövs mer så för att fräscha upp korvtallriken grillar vi också lime, sugarsnaps och gemsallad.  Det är ganska många smaker på gång här så välj gärna en fläskkorv med mildare smaksättning. Jag grillar hälften av sugarsnapsen och resten får vara naturliga för att behålla krisp och sötma. 

Brynt smör- och Gochujangmajo

Gochujang är en koreansk chili som du köper antingen som flakes eller som en fermenterad chili paste. Köp en burk, prova dig fram i hur starkt du gillar din mat. Det fina med den här är att fermenteringen gett den en djup och rund smak som passar så bra till såser och gärna med sånt som grädde, ost, kokosmjölk, äggula. Här gjorde jag en majonäs på brynt smör. För instruktioner på hur jag gjorde den kan du klicka in dig på mitt Insta

Ingredienser 4 portioner

  • Korv  (Gärna fläsk och neutral smak)
  • Sugarsnaps ca 150 g
  • 2 lime 
  • 4 salladslökar
  • 2 gemsalladshuvuden
  • 2 sötpotatisar
  • 2 msk olja
  • salt  

Gochujangmajo

  • 250 g smör (brynt och avsvalnat)
  • 3 äggulor De ska vara rumsvarma
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 tsk risvinäger
  • 1 ½ msk gochujang (eller efter tycke och smak)
  • 2 tsk sesamolja 
  • ½ – 1 vitlöksklyfta
  • salt 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 -220 grader

Skär sötpotatisen i tärningar och vänd i olja och salt. Häll upp på en plåt och se till att de inte ligger på varandra. 

Rosta i ugnen ca 30 min. Tills de fått lite bränd färg på kanterna. 

Gör majonäsen och tillsätt gochujang och vitlök efter smak.

Dela gemsalladen på mitten och skiva salladslöken tunt.

Lägg lime, sugarsnaps, korv och gemsallad på grillen. Sugarsnapsen blir klara direkt så ta av dem och lägg åt sidan. Gemsalladen tar också bara ngn minut. Korven kan gå sisa minutrarna på indirekt värme på sidan av grillen. 

Ta ut potatisen och lägg upp och blanda med sugarsnaps. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på tallriken med gemsalladen och korven. Pressa lime över allt och servera med gochujangmajon. 

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Grillat, Såser, Smaksättare Tagged With: Gochujang, Korv

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB