I våras var jag med i något som hette grillduellen. En tävling Coop anordnade och där det var lite olika utmaningar varav korv var en och då gjorde jag den här rätten. Nej, jag vann inte men hade kul så länge det varade. Särskilt som jag älskar att grilla. Jag har en grill som bara jag använder. En liten, japansk bordsgrill som jag älskar orimligt mycket. Det är något med formatet som gör grillandet hanterbart. Inga stora blaffiga grejer utan mer som jag vill ha det.
Tillbehören är minst lika viktiga
Korv är ju gott och så, men det behövs mer så för att fräscha upp korvtallriken grillar vi också lime, sugarsnaps och gemsallad. Det är ganska många smaker på gång här så välj gärna en fläskkorv med mildare smaksättning. Jag grillar hälften av sugarsnapsen och resten får vara naturliga för att behålla krisp och sötma.
Brynt smör- och Gochujangmajo
Gochujang är en koreansk chili som du köper antingen som flakes eller som en fermenterad chili paste. Köp en burk, prova dig fram i hur starkt du gillar din mat. Det fina med den här är att fermenteringen gett den en djup och rund smak som passar så bra till såser och gärna med sånt som grädde, ost, kokosmjölk, äggula. Här gjorde jag en majonäs på brynt smör. För instruktioner på hur jag gjorde den kan du klicka in dig på mitt Insta

Ingredienser 4 portioner
- Korv (Gärna fläsk och neutral smak)
- Sugarsnaps ca 150 g
- 2 lime
- 4 salladslökar
- 2 gemsalladshuvuden
- 2 sötpotatisar
- 2 msk olja
- salt
Gochujangmajo
- 250 g smör (brynt och avsvalnat)
- 3 äggulor De ska vara rumsvarma
- 2 tsk dijonsenap
- 3 tsk risvinäger
- 1 ½ msk gochujang (eller efter tycke och smak)
- 2 tsk sesamolja
- ½ – 1 vitlöksklyfta
- salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 -220 grader
Skär sötpotatisen i tärningar och vänd i olja och salt. Häll upp på en plåt och se till att de inte ligger på varandra.
Rosta i ugnen ca 30 min. Tills de fått lite bränd färg på kanterna.
Gör majonäsen och tillsätt gochujang och vitlök efter smak.
Dela gemsalladen på mitten och skiva salladslöken tunt.
Lägg lime, sugarsnaps, korv och gemsallad på grillen. Sugarsnapsen blir klara direkt så ta av dem och lägg åt sidan. Gemsalladen tar också bara ngn minut. Korven kan gå sisa minutrarna på indirekt värme på sidan av grillen.
Ta ut potatisen och lägg upp och blanda med sugarsnaps. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på tallriken med gemsalladen och korven. Pressa lime över allt och servera med gochujangmajon.
Lämna ett svar