Den här marinaden är perfekt till lamm, kyckling, fläsk och tofu. Mitt smakfilter är mina tonåringar, också kända som nålsögat, och den här marinaden passerar med beröm varje gång. Den har allt man kan önska av en bra smaksättare. Sötma från honung hetta och djup från Harissa, sältan från sojan och så kanel som en mystiskt och glad överraskning. Är man en spontangrillare, som jag, och inte alltid hinner planera en marinad, då använder man den som glaze istället.
För en filmad instruktion med hur jag gjorde; Kolla mitt Insta

Ingredienser till 500 g protein
- 3 msk rapsolja
- 2 msk honung
- 2 ½ msk kinesisk soja
- 2 msk Harissa
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk kanel
- 1 nypa salt efter smak
Gör så här
Blanda alla ingredienser och riv ner vitlöken och blanda.
Smaksätt med salt efter smak
Lämna ett svar