• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Uncategorized / När det är bättre än det ser ut

När det är bättre än det ser ut

Cina · april 9, 2020 · Leave a Comment

Vi kan väl vara eniga om att alla luncher inte är så genomtänkta, snyggt upplagda och plåtade därefter. Men bara för det behöver de inte vara dåliga.

Korvlunch
Korven på bilden är en Stockholmare

Jag var så hungrig att jag inte ens orkade snajda till senapen och dessutom hann ta en tugga av korven innan jag bestämde mig för att slå till på en bild. Men, det ger mig anledning att prata om två saker jag tycker om nämligen korv och stuvad kål.

Stuvad kål

I det här fallet är det stuvad spetskål som blev kvar från en rätt med lax kvällen innan och den var precis lika god till korven. Stuvar ni kål? Det borde ni. Det är så himla enkelt.

Så här gör jag:
Jag strimlar och steker kålen med lite smör eller olja kanske lite lök. När den mjuknat pudrar jag över 2-3 msk mjöl och sen tillsätter jag 2-3 dl mjölk och låter det koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar. Jag gillar vitpeppar i stuvning. Så är det med det.

Korv

Ska jag ens ge mig in på detta ämne. Jag gör det utan fördjupningar och konstaterar följande:

  • Korv är gott!
  • Ju mer kött, desto bättre korv
  • Jag föredrar svensk korv
  • Alla som inte provat på svensk hantverkskorv borde göra det, t.ex. från Korvhantverk (OBS! ingen spons på den)
  • Alla borde prova på att göra korv själva någon gång.

Filed Under: Uncategorized Tagged With: Kål, Korv, Leftovers, Snabblunch

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB