Vi kan väl vara eniga om att alla luncher inte är så genomtänkta, snyggt upplagda och plåtade därefter. Men bara för det behöver de inte vara dåliga.

Jag var så hungrig att jag inte ens orkade snajda till senapen och dessutom hann ta en tugga av korven innan jag bestämde mig för att slå till på en bild. Men, det ger mig anledning att prata om två saker jag tycker om nämligen korv och stuvad kål.
Stuvad kål
I det här fallet är det stuvad spetskål som blev kvar från en rätt med lax kvällen innan och den var precis lika god till korven. Stuvar ni kål? Det borde ni. Det är så himla enkelt.
Så här gör jag:
Jag strimlar och steker kålen med lite smör eller olja kanske lite lök. När den mjuknat pudrar jag över 2-3 msk mjöl och sen tillsätter jag 2-3 dl mjölk och låter det koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar. Jag gillar vitpeppar i stuvning. Så är det med det.
Korv
Ska jag ens ge mig in på detta ämne. Jag gör det utan fördjupningar och konstaterar följande:
- Korv är gott!
- Ju mer kött, desto bättre korv
- Jag föredrar svensk korv
- Alla som inte provat på svensk hantverkskorv borde göra det, t.ex. från Korvhantverk (OBS! ingen spons på den)
- Alla borde prova på att göra korv själva någon gång.
Lämna ett svar