• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Snabblunch / Ett stänk av Mexico på lunchen

Ett stänk av Mexico på lunchen

Cina · april 17, 2020 · Leave a Comment

Jag fattar varför så många älskar Tacofredag. Det innebär ju avocado, lime, koriander och chili. Den godaste lilla kvartett som finns. Men nu har vi bara kommit till lunchen så vi skippar tacosen och slänger in lite svarta bönor istället. Det här är sannerligen en expresslunch och har du redan handlat för Tacofredag så är du hemma.

Allt du behöver till en killer-lunch.

Och här kommer receptet.

Jag skulle kunna ha en lång utläggning om bönor här, för jag älskar verkligen bönor. Men vi tar det en annan gång. Gör så här nu:

  • Värm en panna med lite olja och lägg i en hackad vitlök.
  • Skölj en ask med svarta bönor och häll i pannan med vitlöken-
  • Krydda med malen spiskummin, chiliflakes och salt.
  • Låt gå en en minut eller eller två på låg värme.
  • Under tiden delar du en avocado och mosar (eller inte), hackar en tomat och rör ihop.
  • Pressa en halv lime över bönorna och servera med avocadon och har du några kvistar koriander känns det synd att inte använda dem.
Svarta bönor avocado
Ett stänk av Mexico på tallriken

Filed Under: Snabblunch Tagged With: Avocado, Chliflakes, Koriander, Lime, Mexico, Spiskummin, Svarta bönor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB