• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Pastarätter / Pasta med ärtpesto

Pasta med ärtpesto

Cina · april 28, 2020 · Leave a Comment

Idag var gapade det tomt i kylskåpet eller rättare sagt. Det var inget som stod på hyllan och skrek ”VÄLJ MIG!! Då är man glad för sina trotjänare. Pasta och diverse ostbitar i mitt fall. Efter lite grävande i frysen hittade jag en påse frusna ärtor. Det räcker för att sätta bollen i rullning. Basilika och mynta är örter som är goda till ärtor och vill man att det ska vara lite matigare slänger man i lite nötter. Jag håller mig i sådant fall till mandel eller cashewnötter som är milda och går bra ihop med ärtorna. Jag rundar av med lite citronzest men inte saften av citronen. Dels för att ärtorna blir bruna men också för att jag tycker det blir för syrligt.

Bra att ha grejer i kylen

Du behöver det här till 2 portioner

  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 msk Philadephia, ricotta eller annan färskost
  • zest från 1/2 citron
  • 2 msk riven parmesanost (ej nödvändigt men gott)
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad mynta (valfritt)
  • 200 g pasta

Gör så här:

  • Koka ärtorna. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
  • Koka upp pastavattnet och tillsätt pastan
  • Lägg de svala ärtorna i en mixer, tillsätt en den ört du vill smaksätta med, osten, (jag föll för Philadelhpiaost och Peccorino). Om du inte har Phildelphiaost- går det lika bra med Ricotta, créme fraiche, eller turkiskt yoghurt. Detta tillsätter du efterhand, bara så att det får rätt konsistens men inte blir för syrligt. Kör allt i mixern så att det blir krämigt men inte helt slätt.
  • När pastan är klar häller du av vattnet och rör ner din pesto.
  • Smaka av med salt och peppar, olivolja och riv över citronzest.
Pasta med ärtpesto
Grönt är skönt!

Filed Under: Pastarätter, Snabblunch Tagged With: Ärtpesto, Citronzest, Gröna ärtor, Mynta, Ost, Pasta

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB