• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Pastarätter / Pasta med ärtpesto

Pasta med ärtpesto

Cina · april 28, 2020 · Leave a Comment

Idag var gapade det tomt i kylskåpet eller rättare sagt. Det var inget som stod på hyllan och skrek ”VÄLJ MIG!! Då är man glad för sina trotjänare. Pasta och diverse ostbitar i mitt fall. Efter lite grävande i frysen hittade jag en påse frusna ärtor. Det räcker för att sätta bollen i rullning. Basilika och mynta är örter som är goda till ärtor och vill man att det ska vara lite matigare slänger man i lite nötter. Jag håller mig i sådant fall till mandel eller cashewnötter som är milda och går bra ihop med ärtorna. Jag rundar av med lite citronzest men inte saften av citronen. Dels för att ärtorna blir bruna men också för att jag tycker det blir för syrligt.

Bra att ha grejer i kylen

Gör så här: (räcker till 2 pers)

  • Du behöver det här: 200 g pasta, ca 2 dl gröna ärtor, 2-3 msk Philadelphiaost, 2 msk riven ost, rivet skal från 1/2-1 citron, en näve mynta.
  • Koka ärtorna. häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
  • Koka upp pastavattnet samtidigt och tillsätt pastan .
  • Lägg de svala ärtorna i en mixer, tillsätt en den ört du vill smaksätta med, osten, (jag föll för Philadelphiaost och Peccorino) nötterna (jag skippade dem) och – om du inte har Phildelphiaost- en klick créme fraiche, grädde, gräddfil. Detta tillsätter du efterhand, bara så att det får rätt konsistens men inte blir för syrligt. Kör allt i mixern så att det blir krämigt men inte helt slätt.
  • När pastan är klar häller du av vattnet och rör ner din pesto.
  • Smaka av med salt och peppar, olivolja och riv över citronzest.
Pasta med ärtpesto
Grönt är skönt!

Filed Under: Pastarätter, Snabblunch Tagged With: Ärtpesto, Citronzest, Gröna ärtor, Mynta, Ost, Pasta

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Stekt Paneer i sallad med röda linser och dressing på yoghurt och Mango chutney
  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021