• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Minestrone i en tvåstegsraket

Minestrone i en tvåstegsraket

Cina · september 22, 2020 · Leave a Comment

Vi har alla lite olika minnen av Minestronesoppa men om ditt minne är skapat av Knorr eller Blå Band så glöm det. Det här är världens godaste soppa. Massor av grönsaker, matiga bönor, fyllig smak och så lite tjock och krämig konsistens som det bara blir när man kokar pastan i soppan. Det är så man vill ha den!
Men som med all god mat så är tiden du lägger ner på den det som gör den godare. Jag medger att det är en del grönsakshackande involverat i en riktigt bra Minestrone därför är dagens tips att hacka grönsakerna en dag när du känner dig harmonisk och sen frysa ner dem tills du ska göra soppan.

Steg 1 – Hacka en massa grönsaker

Du behöver:
  • Olivolja
  • 1 zucchini
  • 2 medelstora morötter
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 burkar vatten
  • 1 näve färsk salvia
  • Salt och peppar
Undantaget zucchinin har du precis gjort en ”Sofrito” grunden i de flesta italienska grytorna

Steg 2 – Tillsätt pasta och bönor

Du behöver:
  • 1-2 burkar/askar av valfri sort bönor
  • 1,5-2 dl risonipasta
  • Parmesanost

När du gjort soppan så här långt kan du välja lite själv vad du vill ha i den men en Minestrone ska såklart innehålla pasta. Jag tycker risoni passar bra i en soppa. Sen ser att jag till att soppan blir riktigt matig och har i vita cannelinibönor och lite kidneybönor. Tillsätt bönorna först och sen pastan. När du kokar pastan i soppan så bildas en massa stärkelse som kommer göra din soppa alldeles krämig och go. Servera soppan med riven eller hyvlad parmesanost.

Varm, krämig och go. Nästan lika bra som en kram.

Filed Under: Comfortfood, Grönsaker, Medelhavssmaker, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Minestronesoppa

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB