Vi har alla lite olika minnen av Minestronesoppa men om ditt minne är skapat av Knorr eller Blå Band så glöm det. Det här är världens godaste soppa. Massor av grönsaker, matiga bönor, fyllig smak och så lite tjock och krämig konsistens som det bara blir när man kokar pastan i soppan. Det är så man vill ha den!
Men som med all god mat så är tiden du lägger ner på den det som gör den godare. Jag medger att det är en del grönsakshackande involverat i en riktigt bra Minestrone därför är dagens tips att hacka grönsakerna en dag när du känner dig harmonisk och sen frysa ner dem tills du ska göra soppan.
Steg 1 – Hacka en massa grönsaker
Du behöver:
- Olivolja
- 1 zucchini
- 2 medelstora morötter
- 1 stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 stjälkar blekselleri
- 2 tärningar hönsbuljong
- 1 burk krossade tomater
- 3 burkar vatten
- 1 näve färsk salvia
- Salt och peppar
Steg 2 – Tillsätt pasta och bönor
Du behöver:
- 1-2 burkar/askar av valfri sort bönor
- 1,5-2 dl risonipasta
- Parmesanost
När du gjort soppan så här långt kan du välja lite själv vad du vill ha i den men en Minestrone ska såklart innehålla pasta. Jag tycker risoni passar bra i en soppa. Sen ser att jag till att soppan blir riktigt matig och har i vita cannelinibönor och lite kidneybönor. Tillsätt bönorna först och sen pastan. När du kokar pastan i soppan så bildas en massa stärkelse som kommer göra din soppa alldeles krämig och go. Servera soppan med riven eller hyvlad parmesanost.
Lämna ett svar