• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Säg omelett! när det ”blir pannkaka” av äggen

Säg omelett! när det ”blir pannkaka” av äggen

Cina · oktober 14, 2020 · Leave a Comment

Den här omeletten blev till i ett misslyckat försök att få till ett perfekt stekt ägg på en bädd av sesamfrön som jag sett Jamie Oliver göra. Tänker att lunchen är inte tiden för finlir och eftersom det ”blev pannkaka” fick det bli något som mer liknade just det. Alltså en sojaomelett med sesamfrön. Lite het Kimchi och en mild avokado till det och lunchen är kirrad. Om du inte har Kimchi så kan du blanda lite chiliflakes och salladslök med avokadon och t.ex lägga till lite tomater.

Säg ”Omelett!”

Du behöver det här:

  • 2-3 ägg
  • 1 avokado
  • Kimchi
  • 1 msk sesamfrön
  • 1,5 msk soja

Gör så här:

Vispa ihop äggen och sojan

Värm stekpannan. Jag valde utan olja men några droppar valfri olja skadar inte.

När pannan är varm strör du ut sesamfröna i botten av pannan och häller direkt på äggen. Sänk värmen till medel och lägg ett lock på stekpannan så att äggen blir varma uppifrån innan sesamfröna bränns.

Glänta på locket och kolla hur äggen ser ut efter 1,5 min. Det tar ca 2 min för dem att bli klara beroende på stekpanna och spis.

Servera med Kimchi och avokado och om du är hungrig av dig så addera bröd eller gårdagens ris t.ex.

Filed Under: Asiatiska smaker, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Kimchi, Omelett, Sesamfrön

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB