• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Zucchinispagetti med krämiga ricottaägg

Zucchinispagetti med krämiga ricottaägg

Cina · maj 17, 2021 · Leave a Comment

Under långledigheten har jag frossat i matlagning haft mig. Gjort Kebab med hembakade Libabröd, bakat pizza till både varmrätt och efterrätt, och ätit pasta i mängder. Eftersom jag dessutom gjorde dagens lunch till frukost så tänkte jag att jag skulle ta och göra något lättare. Nu blev det inte så lätt som jag trodde för när jag gick igång på Ricotta- och äggcremen kunde jag inte hejda mig. Men det är bra. Då vet du att det här blir en stadig lunch trots den, till synes, “lätta” framtoningen.

Om du vill variera dig här, kan du ha vilken färskost som helst i äggen, eller varför inte feta eller en skvätt grädde om du skulle råka ha det. Jag hade helt enkelt ricotta. Nu använde jag återigen mandolinen för att få till “spagettin” men du kan hyvla den i tunna skivor också. Poängen är att ha så tunna bitar som möjligt så att tillagningstiden blir kort. Zucchinin ska nämligen bara ner i kokande vatten och vända.

Lite torkade brödsmulor blev god topping. Varför inte smaksätta dem med t.ex. citronzest. Du kan också använda lite hackade nötter av något slag. Tänker att både mandel, hasselnötter och valötter blir gott.

Tallriken! Håll med om att den är så fin att man nästan vill äta upp den också .

Du behöver det här för 1:

  • 1 liten zucchini eller 1/2 stor
  • 1-2 msk ricotta
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1-2 msk brödsmul
  • Parmesan eller annan ost att riva över
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Strimla zucchinin

Vispa ihop äggen och ricottan i en skål. Tillsätt en nypa salt och en nypa chiliflakes.

Lägg zucchinin i det kokande vattnet. Låt det koka upp igen och ta av och häll i ett durkslag och låt den rinna av medan du gör äggen.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Rör ner äggröran och sänk värmen till medelvärme. Rör om i äggen så att det blir en krämig röra.

Lägg upp zucchinin på en tallrik, häll över äggen och toppa med parmesan, brödsmul och lite olivolja. Salta och peppr efter behov.

Filed Under: Grönsaker, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Äggröra, Ricotta, Zucchinispagetti

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB