• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Avokadotoast med stekt ägg och Za’atar

Avokadotoast med stekt ägg och Za’atar

Cina · oktober 6, 2021 · Leave a Comment

Jag vill ha Za’atar på det mesta för tillfället och har inte hittat mycket som det inte funkar på. Men på ägg var det särskilt gott faktiskt. Här har du världens enklaste lunch och precis när man tror att den här slut så kan man ta brödet och suga upp äggulan som blandat sig med Za’atar och njuta lite till.

Du behöver det här för 1 portion:

  • 1 rejäl skiva av ditt bästa bröd
  • 1 avokado
  • olja till stekning
  • 2 ägg
  • 1 tsk za’atar
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här:

Rosta brödet och hetta samtidigt upp en liten stekpanna med lite olja.

Knäck äggen direkt i stekpannan och sänk värmen till medelvärme. Medan äggen steks skivar du din avokado och brer ut över brödet och saltar lite

Blanda oljan med za’atarkryddan.

När äggen är klara vilket bör vara efter ca 3 min lägger du upp dem på toasten och toppar med za’atarblandningen.

Filed Under: Comfortfood, Mackor, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: ägg, Avokado, Toast, Zaatar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB