Jag vill ha Za’atar på det mesta för tillfället och har inte hittat mycket som det inte funkar på. Men på ägg var det särskilt gott faktiskt. Här har du världens enklaste lunch och precis när man tror att den här slut så kan man ta brödet och suga upp äggulan som blandat sig med Za’atar och njuta lite till.
Du behöver det här för 1 portion:
- 1 rejäl skiva av ditt bästa bröd
- 1 avokado
- olja till stekning
- 2 ägg
- 1 tsk za’atar
- 1 msk olivolja
- salt
Gör så här:
Rosta brödet och hetta samtidigt upp en liten stekpanna med lite olja.
Knäck äggen direkt i stekpannan och sänk värmen till medelvärme. Medan äggen steks skivar du din avokado och brer ut över brödet och saltar lite
Blanda oljan med za’atarkryddan.
När äggen är klara vilket bör vara efter ca 3 min lägger du upp dem på toasten och toppar med za’atarblandningen.
Lämna ett svar