• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Snabblunch / Falafel med stekta tomater i yoghurt

Falafel med stekta tomater i yoghurt

Cina · oktober 22, 2021 · Leave a Comment

Frystömning pågår hemma hos mig. Det innebär att jag tvingar mig själv att skapa luncher på sånt som finns hemma i frysen. Perfekt nivå på problemlösning dagar då man är stressad. Så Falafel it is! Fick bli på den sorten som förlorade i “Det stora falafeltestet” men tillbehören kompenserar för det är något magiskt med varma saftiga tomater på iskall yoghurt.

Tomat- och yoghurtmagi!

Du behöver det här till 1 portion

  • 8 falafelbollar
  • 10 cocktailtomater
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1/2 tsk Za’atar
  • 3 msk olivolja
  • några blad färsk mynta
  • salt och peppar

Gör så här:

Tina falafeln 2 min i på 400 watt i mikron och dela tomaterna på mitten.

Hetta upp en stekpanna med 2 msk olivolja. Sänk värmen ett snäpp och lägg tomaterna i ena halvan av stekpannan med snittytan ner. I den andra halvan steker du falafeln. Stek i ca 7 minuter så att både falafeln och tomaterna får stekyta och mjuknar.

Under tiden, klickar du upp yoghurten på en tallrik. På yoghurten lägger du tomaterna när de är klara och strör sen över Za’atar, hackad mynta, salt och peppar samt olivolja. Mums till falafeln!

Filed Under: Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Falafel, Stekta tomater, Turkisk yoghurt, Za’atar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB