Som utlovat. Här kommer det! Mitt Falafeltest. Falafel är nämligen ett av mina favorithalvfabrikat eftersom jag aldrig kommer att orka göra dem från grunden. Inte för att jag inte försökt. Men det var ett förlorat slag redan från början. Det finns bara vissa saker jag helt enkelt inte behärskar. Jag vill redan här säga att jag sannerligen inte är någon expert på Falafel. Men jag vet vad jag gillar, när det kommer till smak, utseende och konsistens så det har varit min utgångspunkt i detta högst ovetenskapliga test.
De tävlande är…
Jag testade följande märken:
- Garant
- Anamma
- Coop Änglamark
- Findus
- ICA
Så här gick det:
Garant – Ganska små bollar och en rätt så degig konsistens. Med mer olja i pannan kanske de kunde blivit lite krispigare på utsidan men nu tillagades alla i ugnen på samma sätt och då blev de mjuka. Smakerna var lite bleka även om man kunde känna både spiskummin och persilja.
Anamma – Större och lite platta i formen. Den här Falafeln har krisp på utsidan och en mer grynig konsistens vilket jag föredrar. Tydlig smak av kryddorna vilket är gott men ett litet minus för kanel som jag inte tyckte tillförde något.
Änglamark – En munsbitsstor boll med krispig utsida och gryning konsistens. Tydlig men mild smak av spiskummin och persilja. Självklart pluspoäng för eko. Kan rekommenderas.
Findus libanesisk Falafel – Den här Falafeln var mer som stekt hummus i en boll och ganska blek i smaken. Utan varken smak eller konsistens som sticker ut och innehåller flest E-nr av de testade. Den får den nog utses till testets förlorare.
ICA – Testets favorit! Måste medge att jag är lite förvånad över resultatet. Denna munsbit hade grynig konstisens, krispig utsida och tydlig smak av persilja, spiskummin och koriander. Plus för inga konstiga ingredienser.
Lämna ett svar