Frystömning pågår hemma hos mig. Det innebär att jag tvingar mig själv att skapa luncher på sånt som finns hemma i frysen. Perfekt nivå på problemlösning dagar då man är stressad. Så Falafel it is! Fick bli på den sorten som förlorade i “Det stora falafeltestet” men tillbehören kompenserar för det är något magiskt med varma saftiga tomater på iskall yoghurt.
Du behöver det här till 1 portion
- 8 falafelbollar
- 10 cocktailtomater
- 3 msk turkisk yoghurt
- 1/2 tsk Za’atar
- 3 msk olivolja
- några blad färsk mynta
- salt och peppar
Gör så här:
Tina falafeln 2 min i på 400 watt i mikron och dela tomaterna på mitten.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk olivolja. Sänk värmen ett snäpp och lägg tomaterna i ena halvan av stekpannan med snittytan ner. I den andra halvan steker du falafeln. Stek i ca 7 minuter så att både falafeln och tomaterna får stekyta och mjuknar.
Under tiden, klickar du upp yoghurten på en tallrik. På yoghurten lägger du tomaterna när de är klara och strör sen över Za’atar, hackad mynta, salt och peppar samt olivolja. Mums till falafeln!
Lämna ett svar