• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Gårdagsris med avokado, soja och Furikake

Gårdagsris med avokado, soja och Furikake

Cina · januari 10, 2022 · Leave a Comment

Ris är något jag alltid får över efter middagar och nog för att ris är gott inte minst när man har något såsigt till. Men att bara äta ris är rätt trist. Jag tror det var därför någon uppfann Furikake. Helt plötsligt är ris nästan det enda du behöver. Idag hade jag dessutom tur i avokadolotteriet. Ärligt talat har jag nästan slutat köpa färsk avokado. Jag tycker svinnet är snudd på omoraliskt. Isället köper jag frusen i tärningar om jag t.ex. ska göra Guacmamole. Nej, det är inte riktigt samma sak men nästintill och garanterat svinnfritt och det är det värt. Men idag unnade jag mig och hade hittat ett riktigt fint exemplar. Då chansar man inte och väntar med att äta den och det här är vad det blev. Furikake kan du köpa färdigt i en välsorterad butik eller t.ex här. Annars gör du egen. Recept hittar du här

Du behöver det här för 1 pers

  • 1,5- 2dl färdigt ris
  • 1 avokado
  • 1,5 msk furikake
  • 1 msk japansk soja
  • 1 salladslök

Gör så här

Värm riset i mikron.

Skär upp avokadon och toppa med lök och furikake.

Ringla över soja.

Filed Under: Asiatiska smaker, Leftover rescue, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Avokado, Furikake, Ris

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB