Ris är något jag alltid får över efter middagar och nog för att ris är gott inte minst när man har något såsigt till. Men att bara äta ris är rätt trist. Jag tror det var därför någon uppfann Furikake. Helt plötsligt är ris nästan det enda du behöver. Idag hade jag dessutom tur i avokadolotteriet. Ärligt talat har jag nästan slutat köpa färsk avokado. Jag tycker svinnet är snudd på omoraliskt. Isället köper jag frusen i tärningar om jag t.ex. ska göra Guacmamole. Nej, det är inte riktigt samma sak men nästintill och garanterat svinnfritt och det är det värt. Men idag unnade jag mig och hade hittat ett riktigt fint exemplar. Då chansar man inte och väntar med att äta den och det här är vad det blev. Furikake kan du köpa färdigt i en välsorterad butik eller t.ex här. Annars gör du egen. Recept hittar du här
Du behöver det här för 1 pers
- 1,5- 2dl färdigt ris
- 1 avokado
- 1,5 msk furikake
- 1 msk japansk soja
- 1 salladslök
Gör så här
Värm riset i mikron.
Skär upp avokadon och toppa med lök och furikake.
Ringla över soja.
Lämna ett svar